+90 212 909 59 56
dkd@dkd.ae

Diş Hekimleri

Yeni Bir Ülke, Yeni Bir Yaşam

Katar’da Diş Hekimi Olmak

Katar’da diş hekimi olmak için şartları karşılamanız gerekiyor. Katar’da diş hekimi olmak için şartları taşıyıp taşımadığınızı birlikte belirleyebiliriz.

Katar, Türk diş hekimleri için cazip bir ülke mi?

Katar, yurtdışında çalışmak isteyen diş hekimleri için son zamanlarda dünyanın parlayan yıldızlarından birisi. Gerek elde edilen gelirin fazla oluşu, gerek Katar’da lüks yaşam koşulları, gerek aileler için sosyal hayatın oldukça gelişmiş ve modern olması, bu ülkeyi Türk diş hekimleri için cazip hale getiriyor.

Türkiye’deki bir üniversiteden mezun olan ve en az 2 sene diş hekimliği alanında tecrübesi olan diş hekimleri, Katar’da çalışabilmek için gerekli olan lisans başvuru yapabiliyor. Ancak bunun için bir takım işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Katar’da diş hekimi olmak için bazı evrakları gerekiyor

Katar’da diş hekimi olmak için Türkiye’deki ilgili kurumlardan bir çok evrak temin etmek ve bu evrakları Türkiye’deki ve Katar’da resmi kurum ve kuruluşlardaki ilgili mercilerde işlemlerden geçirmek gerekiyor. Tüm işlem ve onayları tamamlanmış bu belgeler için ayrıca bir de doğrulama süreci bulunuyor. Yaklaşık 6 ay süren bu işlemler profesyonel bir takip gerektiriyor.

Sürekli güncellenen ve değişen bu süreç, 2021 yılından itibaren daha da spesifik bir hale geldi. Lisans sürecinin sonunda olumsuz bir sonuç almanız, Katar’da diş hekimliği yapabilmenizin tamamen önüne geçiyor. Bu nedenle başvurunun dikkatle yapılması ve sürecin titizlikle takip edilmesi gerekiyor.

Katar’da diş hekimi olmak için İngilizce konuşmalısınız

Katar’da diş hekimi olmak için konuşmanız gereken dil Arapça değil, İngilizce’dir. İngilizce dil bilginizi ölçen herhangi bir sınava girmeniz ya da herhangi bir belge sahibi olmanız gerekmiyor. Lisans sonrası iş görüşmelerinde işverenlerle anlaşılabilir bir İngilizce konuşabilmeniz yeterli.

Yani Katar Sağlık Bakanlığı tarafından verilen lisans sürecinde herhangi bir dil testi gerekmezken, lisans sonrasında da herhangi bir dil bilgisi testini geçmeniz gerekmiyor ama iş verenlerle anlaşılabilir bir İngilizce konuşmanız önemli. Hastane ve kliniklerde üst düzey bir İngilizce konuşma becerisi aramadığının da altını çizmeliyiz.

Bazı referanslarımız burada.